قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ + جدول-راهبرد معاصر

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ + جدول

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ مشخص شد و قیمت ارز امروز تغییر زیادی نسبت به روز گذشته نداشت و روند با ثباتی را تجربه میکند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 11
کد خبر: ۹۱۳۰۵

به گزارش راهبرد معاصر قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۰به همراه جدول اعلام شد و قیمت ارز امروز نسبت به روز گ افزایش چشمگیری نداشت. قیمت دلار روز گذشته 0.9درصد کاهش یافت اما امروز این قیمت دلار و یورو ثابت ماند. قیمت هر یک دلار آمریکا امروز 23 هزار و 730 تومان تعیین شد همچنین هر یورو به 28 هزار و 920 تومان رسید. بانک مرکزی اما همچنان قیمت دلار رسمی را 4200 تومان تعیین کرده است.

 

 

بروزرسانی: جمعه 21 خرداد

ارز قیمت (تومان)
دلار آمریکا 23,730
یورو 28,920
پوند انگلیس 33,900
درهم امارات 6,590
لیر ترکیه 2,790
ین ژاپن 219
دلار استرالیا 18,550
دلار نیوزلند 17,230
دلار کانادا 19,940
دلار سنگاپور 18,110
فرانک سویس 26,760
روپیه پاکستان 157
منات آذربایجان 14,150
کرون نروژ 2,900
کرون سوئد 2,905
کرون دانمارک 3,930
دینار کویت 79,700
ریال عمان 62,270
روبل روسیه 332
رئال برزیل 4,740
بات تایلند 770
افغانی 306
روپیه هند 329
یوان چین 3,750
رینگیت مالزی 5,840
لاری گرجستان 7,480

 

در بازار امروز مطابق اعلام صرافی ملی ۲۳ هزار ۵۹۶ تومان ثبت شده است، این در حالی است که قیمت خرید دلار در این صرافی ۲۳ هزار و ۱۲۹ تومان اعلام شده است. بر این اساس قیمت فروش دلار نسبت به دیروز تا حدودی افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین، بانک مرکزی قیمت دلار رسمی را ۴،۲۰۰ تومان اعلام کرده است.

همچنین قیمت یورو نسبت به دیروز با روند صعودی همراه شده و با نرخ ۲۸ هزار و ۹۱۷ تومان معامله شده است. این در حالی است که قیمت خرید یورو در صرافی ملی ۲۸ هزار و ۳۴۴ تومان اعلام شده است.

قیمت دلار آمریکا عصر روز چهارشنبه تا ۲۴ هزار و ۱۸۰ تومان افزایش یافت اما از مرز ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان عبور نکرد. نشانه‌هایی از افت قیمت دلار در معاملات پشت خطی مشاهده می‌شد. دلار معاملات روز پنج‌شنبه را با قیمت ۲۳ هزار و ۹۵۰ تومان شروع کرد و دوباره در کانال ۲۳ هزار تومان قرار گرفت. قیمت دلار در ادامه نوساناتی جزئی را به ثبت رساند و روی ۲۴ هزار و ۲۰ تومان قرار گرفت.

اخبار مربوط به مذاکرات که توجه فعالان بازار را به خود جلب کرده بود، عمدتا مثبت هستند. معاون وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است پیشرفت‌های زیادی در مذاکرات وین اتفاق افتاده است. روسیه بر این باور است که هیچ مانع غیر قابل حلی در مذاکرات وجود ندارد و انگلیس، فرانسه و آلمان گفتند که به برنامه جامع اقدام مشترک پایبند هستند.

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ + جدول

ادامه روزهای آرام دلار

با بهبود وضعیت استخدام ها، در نخستین هفته از ماه ژوین شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۱۶ هزارنفری به ۳۷۶ هزار  نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی ثبت شد که انتظار می رود روند متقاضیان صعودی باشد و به ۴۰۰ هزار نفر برسد. بیشترین کاهش در شمار متقاضیان در ایالت های نیویورک، میشیگان، ورمونت و فلوریدا به ثبت رسیده است. از طرف دیگر اما در جورجیا، واشنگتن و ایلینوی روند صعودی حفظ شده است.  

فشار تورمی ناشی از احیای سریع تقاضا به طور واضحی در اقتصادهای بزرگ رو به افزایش است. نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به می به مثبت ۱.۳ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۴ درصد بیشتر از  تورم ماه قبل و  ۰.۲ درصد بیشتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته است. این بالاترین تورم ثبت شده ۱۰ ماه اخیر در چین بوده است. در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکا هم شرایط مشابهی برقرار است و تورم، رو به جلو حرکت می کند.  

مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد در سه ماه نخست امسال متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب منفی ۰.۳ درصد و منفی ۰.۲ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۰.۳ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.  هم چنین رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به مارس در سطح منطقه یورو به طور متوسط منفی ۱.۳ درصد ودر سطح اتحادیه اروپا به طور متوسط منفی ۱.۲ درصد بوده است.

روزهای خوب یوان در برابر اسکناس سبز به لطف تقویت دنباله دار ذخایر ارزی چین ادامه دارد. جدیدترین آمارها نشان می دهد میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه می به روند صعودی خود ادامه داده است؛ حتی در زمانی که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است.  آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۲۳.۶۲ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.

 

پس از دیدارهای متعدد مقامات آمریکایی و چینی که معامله گران را به آتش بس موقت در روابط دو اقتصاد بزرگ جهان امیدوار کرده بود، تنش های بین دو طرف به دنبال اعمال تحریم های جدید آمریکا بر ضد شرکت های چینی مجددا بالا گرفته است. وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد ۲۸ شرکت دیگر چینی را به دلیل ارتباط با ارتش چین تحریم کرده است تا بدین ترتیب تعداد شرکت های تحریم شده چینی به این دلیل توسط آمریکا به رقم بی سابقه ۵۹ شرکت برسد.  

عملکرد نه چندان درخشان دلار در سال ۲۰۲۱، برخی از بانک های مرکزی را در سراسر جهان به واکنش واداشته است تا بدین ترتیب اجازه تقویت بیش از حد آن ها مقابل دلار داده نشود. در چین، برخی از منابع خبری گزارش داده اند بانک مرکزی این کشور با هدف تضعیف عمدی یوان مقابل دلار به بانک ها دستور داده است تا نسبت دلار از سپرده های خود را بالا ببرند. چینی ها نگران اند تقویت بیش از حد یوان مقابل دلار باعث کاهش رقابت پذیری محصولان چینی مقابل همتایان آمریکایی آن ها در بازارهای جهانی شود.  

مسیر تورمی در بسیاری از کشورهای اروپایی در حالت نگران کننده‌ای قرار گرفته است: طبق اعلام مرکز آمار آلمان،  نرخ تورم در ماه آوریل  به بالای نرخ  دو درصدی رسیده است. متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۲.۵ درصد بوده که ۰.۵ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۲ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم همچنین بالاترین تورم مثبت ثبت شده در ۱۳ سال اخیر در این کشور محسوب می‌شود و کار بانک مرکزی را برای اتخاذ رویکرد انبساطی دشوار خواهد ساخت.  

فشار فروش روی دلار در هفته های اخیر و پس از رسیدن نرخ تورم آمریکا به بالاترین سطح ۲۹ سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته تا جایی که بازدهی دلار در برابر ارزهای مهم در ماه های آوریل و می منفی بوده است. با این حال  دیگر رقبای دلار نیز به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی دیگر کشورها در ماه های اخیر نتوانسته اند اختلاف خود را با دلار به طرز معناداری زیاد کنند و این مساله باعث شده است تا برخی از تحلیلگران انتظار افزایش قیمت دلار را در نیمه دوم امسال داشته باشند.  

سرانجام پس از حدود یک سال میزان تولید ناخالص داخلی آمریکا از ۲۱ تریلیون دلار عبور کرد. آن طور که مرکز آمار آمریکا اعلام کرده، در ماه می حجم تولید ناخالص داخلی آمریکا در بازه ۱۲ ماهه منتهی به می به ۲۲ تریلیون و ۱۵۷ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده که بدین ترتیب، آمریکا جایگاه خود را به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان حفظ کرده است. همچنین بدهی ایالت های آمریکا دو تریلیون و ۱۲۰ میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار و سهم هر شهروند آمریکایی از بدهی های دولت این کشور معادل ۳۷۱۲ دلار بوده است.

تحرکات سیاست گذاران بازارهای پولی و مالی برای بازگشت هر چه سریع تر آرامش به معاملات آغاز شده است. در چین، نهادهای قانون گذار از کاهش حجم مداخلات خود در بازار ارز خبر داده و اعلام کرده اند که قرار نیست سیاست های فعلی ارزی بیش از این حد تغییری کند. در انگلیس نیز بانک مرکزی این کشور اعلام کرد به احتمال زیاد و تا پیش از پایان نیمه نخست سال آینده، نرخ بهره افزایش پیدا خواهد کرد که در صورت تحقق، نخستین افزایش نرخ بهره از زمان آغاز کرونا خواهد بود.

تاکنون بیش از ۱۷۵ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۸۱۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۷۸۰ هزار و ۳۹۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۳ هزار و ۵۴۹ نفر، برزیل با ۴۷۹ هزار و ۷۹۱ نفر، هند با ۳۶۱ هزار و ۱۰ نفر، مکزیک با ۲۲۹ هزار و ۳۵۳ نفر و پرو با ۱۸۷ هزار و ۴۷۹ نفر بوده است.

فیلیپ وی- استراتژیست ارشد ارزی در بانک دی بی اس - گفت: مساله مهم پیش روی بازار ارز این است که بانک های مرکزی به ویژه فدرال رزرو تا چه زمانی می خواهند به رویه فعلی ادامه دهند. آن طور که از برخی گمانه زنی ها می توانیم برداشت کنیم این است که به زودی شاهد تغییر ریل سیاست گذاری خواهیم بود. ژانت یلن- وزیر خزانه داری آمریکا- هم تلویحا از افزایش نرخ بهره حمایت کرده چرا که معتقد است این کار به تقویت رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.  

قیمت دلار

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۰۷۸ واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۱۷ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

 

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۴۱۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۲ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۲۱ به ۱.۲۱۷ دلار رسید.

 

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۴ درصد کاهش به ۱۰۹.۴۳۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۸۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۳۹۳ یوان چین اعلام شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار